torstai 23. tammikuuta 2014

TALVEA EI TULLUT, ONKO JO KEVÄT..?


Kun ei tuota kunnon talvea (pakkasta lukuun ottamatta) tullut niin hyppäsin suoraan kevätfiiliksiin :) Ompelin Veijarille vaalean keväiset paidan. Reunat kanttasin Veijarin Eurokankaasta valitsemalla keltaisella resorilla, josta äiti ei juurikaan välitä... Mutta kai sitä kaikkiin väreihin tottuu, pääasia että paidan pitäjä tykkää!

Pitkän pitkän jahkailun ja harkinnan jälkeen ostin uuden ompelukoneen: Husqvarna Opal 650! Onhan se aivan eri luokkaa kuin entinen Brother, kyllä nyt kelpaa ommella. Ja ommelluthan olenkin :)

Aivan aluksi tein rästissä olleita korjausompeluksia ja kesken jääneitä töitä. Suurimpana tämä takki Veijarille. Jo viime kesänä ostin kirpparilta jättimäiset naisten suorat housut. Ne näyttivät just sopivilta pienen pojan kartsatakkiin. Kangas vain oli sen verran ohutta, että laitoin tukikankaan kaikkiin palasiin.

Lähtötilanne oli siis tämä:

Kovin montaa tilkkua ei ylimääräistä jäänyt.

Lopputulos oli tämä:


 Lopputulokseen olen niin tyytyväinen! Ja kelpasi myös Veijarille! Vuori on norsutrikoosta ja ripustuslenkki puuvillakankaasta, johon uudella ompelukoneella tein autoja, joiden perässä on asuntovaunuja. On ne koneet nykyään kummallisia, kun nappia painamalla saa aikaan vaikka mitä. Onkohan se enää käsityötä ollenkaan..?

Viimeisin tekele on hirvisaunatakki Vesselille. Edellinen alkoi olla jo miniminimallia ja kintut paleltuivat aina kun pihan läpi juoksi saunaan. Toivottavasti tämä helpottaa Vesselin saunareissuja, vielä ei ole ehditty käyttää kertaakaan!




Kirpeitä pakkaspäiviä auringonpaisteessa :) Nautitaan niistä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti